Retete culinare

Inimioare şi steluţe

Inimioare şi steluţe

Timp de preparare: 60 min Timp de gatire: 15-20 min Gata in: 1 ore, 15 min

INGREDIENTE
  1. 200 g miere
  2. 55 g unt
  3. 225 g zahăr
  4. 600 g făină
  5. coaja de la o lămâie
  6. 1 plic praf de copt
  7. sare
  8. 1 lingura cacao
  9. 1/2 lingurita cuişoare măcinate
  10. 1 lingurita scorţişoară măcinată
  11. 1/2 lingurita nucşoară măcinată
  12. 3 gălbenuşuri
  13. 2 albuşuri
  14. 200 g zahăr pudră
  15. 2 linguri zeamă de lămâie
  16. 100 g nucă de cocos
  17. drajeuri şi granule de ciocolată
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Mierea, untul şi zahărul se încălzesc la foc mic. Se amestecă până se topeşte zahărul, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie şi se lasă să se răcească.




2. Se adaugă restul ingredientelor, se frământă, iar aluatul obţinut se pune într-un castron. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă o oră la rece.


3. Aluatul se întinde pe o suprafaţă presărată cu făină şi se taie în diverse forme: steluţe, inimioare, peştişori, brăduţi. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit.


4. Pentru glazură, albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se freacă circular până ce glazura capătă consistenţa smântânii şi zahărul se topeşte. Se ornează turta dulce după ce a fost scoasă din cuptor şi s-a lăsat puţin să se răcească. Pe unele forme se adaugă, peste glazură, nucă de cocos, drajeuri sau granule de ciocolată. Se lasă până se întăreşte.




Ultimele retete