Retete culinare

Merdenele cu brânză sărată

Merdenele cu brânză sărată

Timp de preparare: 90 min Timp de gatire: 20 min Gata in: 110

INGREDIENTE
  1. 1 kg făină
  2. 400 g griș
  3. 2 ouă
  4. 500 g mix de brânzeturi
  5. 500 g unt gras/margarină
  6. 550 ml apă
  7. 1 lingurita oțet
  8. 1 lingurita sare
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Cea mai simplă reţetă de merdenele


Cine nu și-a potolit măcar o dată în viață foamea cu o merdenea fierbinte și un pahar de iaurt răcoritor? Fie că ești elev, student sau om al muncii, cu greu te abții să nu te înfrupți dintr-o merdenea pufoasă și proaspătă, când îți simți aroma învăluindu-te… Din câteva ingrediente simple și ieftine facem, rapid, împreună, în propria bucătărie, niște merdenele cu brânzică sărată.
Din făina, apă, oțet și sare pregătim aluatul: apa se adaugă treptat. rezultatul final trebuie să fie un aluat omogen, nelipicios și elastic. Se dă la frigider o oră. Frecați untul/margarina până obține o consistență cremoasă.


Se scoate aluatul și se împarte în bucăți de 65-70 grame. Ungeți un fund de lemn cu ulei. Întindeți cu sucitorul fiecare bucată în parte în dreptunghiuri cu circa 15 cm în lungime. Fiecare dreptunghi trebuie uns cu unt/margarină din belșug. Se împachetează în 3 pe una din laturi și în patru pe latura lungă a dreptunghiului. Când terminați de procedat la fel cu toate, puneți într-un vas, înfoliați. Dați la frigider pentru 30 minute- 1 oră.


Între timp pregătiți umplutura din brânzeturi (după gustul dvs.) amestecate cu grișul fiert și răcit și cele 2 ouă bătute.


Scoateți de la frigider aluatul și întindeți din nou pe fundul de lemn uns cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 220-250 grade.


În mijlocul  fiecărui dreptunghi se pune un pătrățel cu umplutură. Apoi se împăturesc. Se aduc colțurile spre mijloc, simplu:  întâi se trag laturile verticale până la jumătate, apoi cele orizontale – rezultând un pătrat. Pe tava unsă cu unt și pe care ați pus, în prealabil, o hârtie de copt, puneți pătrățelele umplute obținute, cu partea pliată în jos.


Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc – aproximativ 20 de minute.
Ultimele retete