Retete culinare

Miniştrudel cu varză

Miniştrudel cu varză

Timp de preparare: 110 min Gata in: 1 ore, 50 min

INGREDIENTE
  1. 230 g făină
  2. 1 vârf de sare
  3. 1 gălbenuş
  4. 150 g unt
  5. 400 g varză albă
  6. 2 ardei roşii capia
  7. 1 ceapă
  8. 2 ouă
  9. 50 g unt
  10. 100 g smântână
  11. 3 linguri pesmet
  12. 100 g brânză sărată
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se frământă făina împreună cu untul, sarea şi puţină apă minerală până când aluatul devine omogen şi se dezlipeşte de vas. Se formează o sferă, se acoperă cu o folie şi se bagă la frigider aproximativ 30 de minute să se răcească.




2. Se împarte aluatul în 12 fâşii şi se întind cu sucitorul.


3. Separat se pregăteşte umplutura. Se pune untul să se topească, se adaugă ceapa şi ardeii tocaţi mărunt, varza tăiată subţire şi se amestecă pe foc 5 minute până se înmoaie. Se lasă compoziţia la rece şi, după ce s-a răcit, se amestecă cu ouăle, smântâna, brânza şi pesmetul până devine o pastă consistentă.


4. Pe fiecare fâşie întinsă se presară compoziţia şi se rulează cu grijă să nu se rupă, se ung cu gălbenuş de ou, se pun în tavă şi se bagă la cuptor la o temperatură de 180°C.




Ultimele retete