Retete culinare

Minitarte cu ton

Minitarte cu ton

Timp de preparare: 30 min Timp de gatire: 25 min Gata in: 55 min

INGREDIENTE
  1. 200 g făină
  2. 1/4 pachet drojdie de bere
  3. 1 iaurt
  4. 2 linguri ulei
  5. 1 lingurita rasă zahăr
  6. 1/2 ceasca apă
  7. 250 g spanac opărit
  8. 1 ceapă
  9. 150 g caşcaval
  10. 1 ou
  11. 2 linguri unt
  12. sare
  13. piper
  14. 200 g ton bucăţi
  15. 1-2 linguri zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se obţină un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 minute.




2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa tocată şi spanacul se călesc uşor în unt. Se sting cu 2-3 linguri de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până dispare tot sosul din tigaie. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu oul bătut, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.


3. Se pune aluatul în formele de tarte unse cu puţin ulei şi tapetate cu făină, apoi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit. Se scot din cuptor şi când se răcesc puţin se umplu cu compoziţia de spanac. Se dau din nou la cuptor şi se mai lasă 10-15 minute.


4. Se servesc cu bucăţi de ton stropite cu zeamă de lămâie şi se ornează cu verdeaţă.




Ultimele retete