Retete culinare

Musaca de cartofi cu ficăței

Musaca de cartofi cu ficăței

Timp de preparare: 90 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 2 ore, 10 min

INGREDIENTE
  1. 6 cartofi mari
  2. 500 g ficăței de pasăre
  3. 1 legatura mărar
  4. 1 legatura pătrunjel
  5. 100 ml lapte
  6. 50 g unt
  7. 200 ml suc de roșii natural
  8. cimbru
  9. sare
  10. piper
  11. 20 ml ulei de măsline
MOD DE PREPARARE

Ficățeii se spală, se curăță și se pun la scurs.


Cartofii se curăță, se taie în cuburi mari și se pun la fiert, în apă cu sare.


Verdețurile se curăță, se spală și se toacă mărunt.


După ce s-au scurs, ficățeii se taie bucăţi potrivite. Se adaugă verdeața, un pic de cimbru, un praf de sare și de piper.


Cartofii se pasează, după ce au fiert, se adaugă untul și laptele, se amestecă bine, până se obține un piure omogen.


Într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei de măsline, se așază un strat de ficăței cu verdeaţă, se toarnă sucul de roşii şi, deasupra, stratul de cartofi. Se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de 40-45 de minute.


Musacaua de cartofi cu ficăţei se servește caldă sau rece, ornată cu verdeață, rondele de castraveţi, roşii şi pătrunjel.


Ultimele retete