Retete culinare

Musaca picantă de legume

Musaca picantă de legume

Timp de preparare: 20 min Timp de gatire: 30 min Gata in: 50 min

INGREDIENTE
  1. 400 g caşcaval
  2. 200 g roşii
  3. 600 g cartofi
  4. boia iute
  5. 50 g unt
  6. 8 ouă
  7. sare
  8. piper
  9. 4 ardei iuţi
  10. un ardei gras roşu
  11. 2 legaturi ceapă verde
MOD DE PREPARARE

Se curăţă cartofii, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute. Se scot într-o strecurătoare şi apoi se taie cubuleţe.


Între timp, se spală roşiile şi ardeiul gras şi se taie rondele, respectiv fâşii. Caşcavalul se porţionează în pătrate mai mari.


Într-o tavă unsă cu unt, se aşază cubuleţele de cartofi, rondelele de roşii, fâşiile de ardei şi bucăţile de caşcaval.


Separat, într-un bol, se bat bine ouăle cu sare, piper şi boia iute, apoi se toarnă în tavă peste musaca. Se pun şi ardeii iuţi, după care se dă la cuptor pentru 20-30 de minute. După ce s-a rumenit, se scoate tava din cuptor şi se lasă la răcit. Se serveşte cu ceapă verde tocată mărunt.


Ultimele retete