Retete culinare

Muşchiuleţ de vită cu legume

Muşchiuleţ de vită cu legume

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 80 min Gata in: 2 ore, 0

INGREDIENTE
  1. 1 kg muşchiuleţ vită
  2. 2 linguri muştar
  3. 100 ml vin roşu demisec
  4. 3-4 lingurite ulei de măsline
  5. 100 g unt
  6. sare
  7. salvie
  8. piper
  9. 300 g morcovi noi
  10. 200 g ţelină
  11. 200 g fasole verde
  12. 300 g varză nouă
  13. zeama de la 1 lămâie
  14. 2 lingurite oţet aromatic
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline. După ce au fiert, se scot în sită să se scurgă. Se stropesc cu zeama de la o lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea. Se încălzeşte grătarul şi se aşază bucăţile de file. Se întorc de pe o parte pe cealaltă, la intervale mici de timp, ca să nu se ardă. Legumele fierte se pregătesc cu ulei, cu sare, piper, zeamă de lămâie şi oţet aromatic şi se servesc cu muşchiuleţul la grătar.




Ultimele retete