Retete culinare

Năut cu sos tomat

Năut cu sos tomat

Timp de preparare: 12 min Gata in: 12

INGREDIENTE
  1. 300 g naut
  2. 1 conserva mica de rosii in bulion
  3. 1 ceapa
  4. 1 lingura ulei
  5. 12 catel de usturoi
  6. sare
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Năutul abia a început să fie folosit mai mult în bucătăriile noastre. Uite cum să-l prepari cu sos tomat.




1. Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. Se pun usturoiul feliat şi năutul, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 30 de minute. 3. După acest timp, se pun roşiile tăiate mărunt, se potrivește gustul de sare şi se mai lasă la fiert 10 minute. 4. Se poate consuma atât cald, cât şi la temperatura camerei.




Ultimele retete