Retete culinare

Omletă spaniolă cu cartofi – Tortilla Espanola

Omletă spaniolă cu cartofi – Tortilla Espanola

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 35 min Gata in: 45

INGREDIENTE
  1. 500 g cartofi
  2. 5 ouă mari
  3. 1 ceapă
  4. 5 linguri ulei de măsline
  5. sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Ingredientele principale pentru omleta spaniolă sunt ouăle și cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Frumusețea ei în asta constă: că e versatilă! O faci repede, cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. O poți servi caldă sau rece. Ca aperitiv, mic-dejun sau chiar și prânz rapid la birou. O simplitate delicioasă pe care nu vei regreta că ai făcut-o!
Pune apă la fiert într-o oală mare. Curăță și taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) și aruncă-i în apa clocotită, 5-7 minute. Între timp, taie și călește ceapa în 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.


Scurge cartofii (atenție, să nu îi fierbi mai mult decât e cazul) și adaugă-i peste ceapă. Călește-i, întorcându-i din când în când, vreo 10 minute. Între timp, bate ouăle cu sare și piper într-un vas separat.


Toarnă peste cartofi când aceștia s-au făcut, dă mic de tot focul și lasă să se facă. până când se întărește. Întoarce pe partea cealaltă, fără să o rupi (poți să te ajuți de o farfurie să faci asta). Mai lasă să se facă încă 3-5 minute.Alte rețete spaniole delicioase:


Tortilla cu legume


Supă spaniolă de roşii


Gazpacho reinventat


Foto: shutterstock
Ultimele retete