Retete culinare

Ouă Florentine – rețeta originală

Ouă Florentine – rețeta originală

Timp de preparare: 2 min Timp de gatire: 8 min Gata in: 10

INGREDIENTE
  1. 2 chifle
  2. 4 ouă
  3. 1 roșie mare - tăiată în 4 felii rotunde
  4. o mână de frunze de spanac
  5. sos olandez - după plac
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Ouăle Florentine sunt varianta la fel de gustoasă dar mult mai sănătoasă a celebrelor ouă Benedict. Consumate mai ales de către vegetarieni și cei care țin diete. Ideale pentru un mic-dejun sau un aperitiv rapid, colorat, sățios și absolut delicios. 


Ouăle se fierb sau se poșează. Între timp, ne ocupăm de spanac. Se spală bine frunzele, se pune 1 linguriță de unt într-o crăticioară. Când acesta s-a topit se pune spanacul deasupra și se lasă la călit doar până se înmoaie ușor.




Taie chiflele în 2, prăjește-el un pic, dă-le cu unt. Pune câte o felie de roșie pe fiecare în parte și câte o lingură plină cu spanac. Când sunt gata ouăle, pune-le, așa fierbinți, deasupra spanacului.


Toarnă sos olandez din belșug și servește-le cât sunt calde.



Alte rețete pe bază de ouă, pentru mic-dejun


Norişori de ouă


Ouă vesele


Ouă în chifle




Ultimele retete