Retete culinare

Pacheţele de primăvară

Pacheţele de primăvară

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 0 min Gata in: 40 min

INGREDIENTE
  1. 500 g foi de plăcintă
  2. 1-2 morcovi
  3. 100 g alune măcinate
  4. 3-4 căţei usturoi
  5. 50 g ghimbir ras
  6. 200 g muguri de bambus din conservă
  7. o conservă mică de fasole
  8. o varză mică chinezească
  9. 1 lingura sos de soia
  10. sare
  11. 1 lingurita piper măcinat
  12. ulei pentru prăjit
  13. gălbenuş pentru uns
  14. 2-3 fire ceapă verde
MOD DE PREPARARE

Se scot foile de aluat de la congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei.


Între timp, se curăţă şi se rad morcovii şi ghimbirul pe răzătoarea mică. Varza se spală şi se toacă mărunt.


Separat, se pun 2-3 linguriţe de ulei să se încingă şi se presară alunele măcinate fin, morcovul şi ghimbirul. Se amestecă continuu să nu se lipească. Se adaugă treptat şi varza tocată. Se lasă să se înmoaie, se adaugă şi usturoiul pisat, sare, bambusul conservat, piperul măcinat şi fasolea scursă în prealabil. Sosul de soia se pune spre sfârşit, ca să nu îşi piardă gustul.


După ce s-a făcut compoziţia de legume, se lasă să se răcească şi se pregătesc foile. Se umplu cu legume, se ung cu gălbenuş ca să nu se dezlipească şi se prăjesc. Se lasă să capete culoarea aurie, apoi se scot şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se servesc la aperitiv ornate cu ceapă verde tocată mărunt.


Ultimele retete