Retete culinare

Paste cu dovlecei și usturoi

Paste cu dovlecei și usturoi

Timp de preparare: 10 min Timp de gatire: 10 min Gata in: 20

INGREDIENTE
  1. 3 lingurite ulei de măsline
  2. 4 dovlecei
  3. 4 căței de usturoi
  4. 1 pungă paste (de care doriți)
  5. sare și piper după gust
  6. parmezan din belșug
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învață să prepari o rețetă extrem de rapidă, sănătoasă și consistentă, din ingrediente ieftine.




Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.


Amestecați ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatatea timpului de preparare, potriviți gustul de sare.


Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și treceți-le prin apă rece. Puneți pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adăugați parmezanul proaspăt ras și amestecați ușor pastele pentru a-l încorpora. Adăugați sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.


 


Foto: paste cu dovlecei și usturoi /shutterstock




Ultimele retete