Retete culinare

Păstrăv cu spanac

Păstrăv cu spanac

Timp de preparare: 30 min Gata in: 30

INGREDIENTE
  1. 4 păstrăvi
  2. 3 linguri făină
  3. 3-4 linguri mălai
  4. sare
  5. piper
  6. cimbru uscat şi măcinat
  7. 3-4 căţei usturoi
  8. ulei pentru prăjit
  9. 500 g spanac
  10. 1 ceapă mare
  11. 2 lingurite oţet balsamic
  12. 2 lingurite ulei de măsline
  13. 1 lămâie verde
  14. 1 roşie
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se spală peştele în câteva ape şi se curăţă bine. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se curăţă usturoiul, se pisează sau se taie mărunt şi se amestecă cu puţin ulei, sare, piper şi cimbru. 3. Se condimentează peştele cu pasta de usturoi, atât pe interor, cât şi pe exterior, şi se lasă 40 minute la rece, să se macereze. 4. Se trec păstrăvii uşor prin făină şi mălai şi se pun să se prăjească în uleiul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească uniform. 5. Se curăţă spanacul, se spală în câteva ape şi se opăreşte 2-3 minute în apă fiartă. Se scoate cu spumiera într-un bol, se pregăteşte cu sare, oţet balsamic şi ulei de măsline şi se serveşte alături de păstrăv.






Ultimele retete