Retete culinare

Pateuri cu rozmarin

Pateuri cu rozmarin

Timp de preparare: 120 min Timp de gatire: 12 min Gata in: 2 ore, 12 min

INGREDIENTE
  1. 125 ml apă
  2. 45 g unt
  3. 80 g făină
  4. 2 ouă
  5. un vârf de cuţit sare
  6. 100 g unt
  7. 125 g salam
  8. 100 g cremă de brânză
  9. 1 lingurita piper pisat
  10. 2 castraveţi muraţi
  11. ramuri de rozmarin
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă untul şi se fierbe până clocoteşte. Se adaugă făina în ploa­ie, apoi treptat ouăle. Coca astfel obţinută se amestecă cinci minute.




2. Se aşează în tavă foaia de copt. Se şpriţează aluatul în tavă. În cuptorul încins, se pune aluatul la copt până când se rumeneşte, aproximativ 12 minute. Este indicat să nu se dechidă uşa cuptorului în timpul coacerii. Pateurile obţinute se taie pe orizontală şi se lasă să se răcească.


3. Se bate untul spumă. Se adaugă salamul tăiat mărunt, crema de brânză, piperul şi sarea. Crema obţinută se lasă la rece 20 de minute.


4. Se umple fiecare pateu cu cremă şi se decorează cu rozmarin şi cas­traveţi muraţi, feliaţi.




Ultimele retete