Retete culinare

Pere glasate

Pere glasate

Timp de preparare: 120 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 2 ore, 40 min

INGREDIENTE
  1. 2 cani făină
  2. 1 cana zahăr
  3. 1 cana ulei
  4. 2 pliculete praf de copt
  5. 1 lingurita esenţă de portocale
  6. 1 lingura esenţa de rom
  7. 1 lingura coajă rasă de portocală
  8. apă minerală
  9. 1 lingura dulceaţă de pere
  10. 1 cana zahăr
  11. 500 ml apă
  12. 5 linguri făină
  13. o jumătate pachet margarină
  14. cacao
  15. esenţă de rom
MOD DE PREPARARE

Se amestecă făina, uleiul, zahărul, praful de copt, coaja de portocală şi dulceaţa de pere.


Se adaugă aromele şi apa şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni groase.


Se tapetează o tavă cu făină şi margarină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor, la foc mijlociu, pentru aproximativ 40 de minute.


Între timp, se prepară crema. Se caramelizează zahărul, se adaugă cele 5 linguri de făină şi se amestecă bine.


Peste compoziţia rezultată se adaugă apa fierbinte, margarina, cacaua şi aromele.


Se amestecă bine, după care se lasă să se răcească.


Se scoate blatul din cuptor, se pune crema peste şi se ornează cu felii de pere.


Ultimele retete