Retete culinare

Plăcintă cu griș

Plăcintă cu griș

1 pachet foi fine de plăcintă 300 g zahăr 1 L de lapte 4 ouă 200 g griș fin 2 pliculețe zahăr vanilat 150 g unt

INGREDIENTE
  1. 1 pachet foi fine de plăcintă
  2. 300 g zahăr
  3. 1 L de lapte
  4. 4 ouă
  5. 200 g griș fin
  6. 2 pliculețe zahăr vanilat
  7. 150 g unt
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Umblăm în cămara cu amintiri și facem o plăcință cu griș ca în copilărie. Rapid, pufos, și cu gust puternic de nostalgie.




Preîncălzește cuptorul.


Pune laptele la fiert pe foc mic, într-o cratiță care nu lipește, cu 50 g zahăr.


Adaugă, încet și în ploaie, grișul, amestecând continuu. Lasă să fiarbă aproximativ 10-15 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Dă-l de pe foc și adaugă pe rând restul de zahăr, 50 g de unt și azhărul vanilat.


Separă gălbenușurile de albușuri. Bate ușor galbenusurile și încorporează-le compoziției. Bate albușurile spumă tare și apoi adaugă-le și pe ele.


Topește restul de unt la bain marie și unge cu el o tavă si fiecare foaie de plăcintă în 2 ture. După ce ai uns jumătate din foi, pune-le în tavă și toarnă compoziția de griș deasupra, uniform. Apoi unge restul de foi și pune-le peste compoziția tăvii.


Dă plăcinta la cuptorul deja încins și las-o aproximativ 40-45 minute. Presară, dacă vrei, zahăr pudră deasupra când o scoți, sau niște gem dulce-acrișor. Las-o să se răcească înainte de servire.


Foto: 123rf.com




Ultimele retete