Retete culinare

Plăcinte cu răvaşe – cu brânză dulce şi stafide

Plăcinte cu răvaşe – cu brânză dulce şi  stafide

Timp de preparare: 35 min Timp de gatire: 45 min Gata in: 1 ore, 20 min

INGREDIENTE
  1. 250 g făină
  2. 150 g unt
  3. 1 ou
  4. 500 g brânză proaspătă
  5. 50 g unt
  6. 1 pachet praf de copt
  7. 4-5 linguri zahăr
  8. 1 pachet zahăr vanilat
  9. 100 g stafide
  10. 2-3 linguri rom
  11. 1 lingura zeamă de lâmâie
  12. 4 ouă
  13. 1 lingura coajă de lămâie
  14. 1 gălbenuş
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se amestecă făina cu 100 ml apă rece de la frigider, un praf de sare, oul şi untul rece tăiat cubuleţe. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la frigider, 2 ore. Stafidele se curăţă, se spală, se usucă şi se stropesc cu rom.




2. Pentru umplutură, se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu untul frecat spumă, ouăle bătute cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie, coaja de lămâie şi stafidele.


3. Aluatul se împarte în două. Se întinde o foaie subţire de 4-5 mm şi se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se adaugă umplutura, iar deasupra se pune o altă foaie întinsă din restul de aluat.


4. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se unge cu gălbenuş.




Ultimele retete