Retete culinare

Plăcinte cu răvaşe – cu nucă

Plăcinte cu răvaşe – cu nucă

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 45 min Gata in: 1 ore, 25 min

INGREDIENTE
  1. 600 g făină
  2. 200 g unt
  3. 100 ml lapte
  4. 15 g drojdie de bere
  5. 2 gălbenuşuri
  6. 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
  7. 20 ml rom
  8. 100 g zahăr pudră
  9. 400 g nuci tocate
  10. 250 g gem de prune
  11. 1 lingura coajă de lămâie
  12. 50 g unt înmuiat
  13. câteva nuci întregi
  14. 1 gălbenuş
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Se face un aluat din făina cernută, drojdia de bere dizolvată în laptele călduţ, untul frecat cu zahărul pudră, gălbenuşurile bătute cu un praf de sare şi bicarbonatul stins cu rom. Se frământă şi se lasă la rece o oră.




2. Pentru umplutură se amestecă gemul de prune cu nucile tocate şi coaja de portocale.


3. Se întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire, dacă se poate, de 2 mm. Se întinde umplutura pe foaie, având grijă ca o parte de aproximativ 15 cm, care s-ar rula ultima, să rămână neacoperită cu umplutură. Se rulează şi se modelează în formă circulară. Se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se coace la foc potrivit, 40-45 minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se unge cu gălbenuş şi se ornează cu jumătăţi de nucă.




Ultimele retete