Retete culinare

Potcoava norocului

Potcoava norocului

Timp de preparare: 180 min Timp de gatire: 40 min Gata in: 3 ore, 40 min

INGREDIENTE
  1. 4 ouă
  2. 130 g zahăr
  3. 170 g făină
  4. 3 linguri ulei
  5. 1 plic praf de copt
  6. 130 g zahăr brun
  7. 150 g făină
  8. 20 g cacao
  9. 4 ouă
  10. 3 linguri ulei
  11. 1/2 lingurita zahăr pudră
  12. 500 ml lapte
  13. 120 g zahăr
  14. 2 pliculete budincă de vanilie
  15. 500 g unt
  16. 50 ml rom
  17. 2 linguri cafea măcinată
  18. 100 g nuci caramelizate măcinate fin
  19. 100 g ciocolată de casă
  20. bombonele aurii
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


1. Ouăle şi zahărul se bat spumă, se adaugă făina, praful de copt, iar la final uleiul. Amestecul se toarnă într-o tavă pentru prăjituri sub formă de potcoavă. Blatul alb se coace 40 de minute, la foc potrivit. Blatul de cacao se pregăteşte în acelaşi fel.




2. Se pregăteşte crema din lapte, zahăr, praf de budincă şi fulgi de unt. Păstrează câteva linguri de cremă pentru a decora tortul.


3. Crema rămasă se amestecă cu rom şi cafea. Se taie cele două blaturi de tort pe jumătate, se ung cu cremă şi se pun unul peste celălalt. Se decorează tortul cu cremă, iar la bază, cu nucile caramelizate şi pisate. Topeşte ciocolata de casă şi întinde-o într-un strat de câţiva milimetri pe o hârtie de copt. Las-o să se răcească, îndepărtează hârtia şi taie steluţe cu o formă de metal. Decorează tortul cu bombonele aurii şi steluţele din ciocolată.




Ultimele retete