Retete culinare

Prăjitura lui Elizabeth Taylor

Prăjitura lui Elizabeth Taylor
INGREDIENTE
  1. 2 lingurite coaja de portocala
  2. 1/4 lingurita coaja de lamaie
  3. 1/4 ceasca zeama de portocala
  4. 1 lingurita zeama de lamaie
  5. 1 ceasca faina
  6. 2 lingurite praf de copt
  7. 1 praf sare
  8. 4 galbenusuri
  9. 4 albusuri spuma
  10. 1 ceasca zahar
  11. 1 galbenus
  12. 2 lingurite coaja de lamaie
  13. 1/4 ceasca suc de mandarine
  14. 1 lingura zeama de lamaie
  15. 1/3 ceasca apa
  16. 2 linguri amidon
  17. 1/2 ceasca zahar
  18. 2 lingurite unt moale
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Este o prăjitură simplu de făcut, dar foarte rafinată şi aromată, întocmai ca cea care a pregătit-o ani de-a rândul, la Hollywood. Se spune că datorită acestei prăjituri se întorcea Richard Burton mereu la Elizabeth Taylor, pentru că numai ea ştia cum să o pregătească ep gustul lui.




Mod de preparare:


Încinge cuptorul la 170 de grade (mediu) şi unge două tăvi de tort sau oale rotunde pentru blaturile de tort.


Rade coaja de pe o portocală şi jumătate de lămâie.


Stoarce citricele până obţii ¼ ceaşcă de suc de portocale sau mandarine şi adaugă 1 linguriţă de zeamă de lămâie.


Amestecă într-un castron 1 ceaşcă de făină, 2 linguriţe de praf de copt, un praf de sare.


Separat, prepară amestecul uemd pentru blatul de tort: separă ouăle.


Amestecă cu un mixer gălbenuşurile cu zahărul, coaja de portocală şi de lămâie, precum şi zeama de fructe.


Amestecă gălbenuşurile cu amestecul uscat de făină, până la omogenizare.


Adaugă la aluat şi albuşurile bătute spumă şi separă coca în două părţi egale.


Coace cele două torturi circa 25 de minute, la foc potrivit, apoi lasă blaturile la răcit şi prepară crema de mandarine.


Bate un gălbenuş cu coaja de la mandarine şi amestecă într-o cratiţă pe foc mic cu 1 ceaşcă apă, 2 linguri amidon, jumătate de ceaşcă de zahăr, sucul de la mandarine.


Fierbe circa 10 minute crema apoi separă puţină pentru glazurat, iar restul amestecă cu 2 linguriţe de unt.


Unge tortul inferior cu cremă, pune tortul superior deasupra şi unge cu glazura din gălbenuş şi mandarine.


Decorează cu felii de mandarine şi portocale proaspete, frişcă, ciocolată rasă, etc.




Ultimele retete