Retete culinare

Prăjitura magică

Prăjitura magică

4 bucati oua 1 bucata fiola esenta vanilie 150 g zahăr 125 g unt 120 g faina 500 ml lapte 1 ceasca zahar pudra

INGREDIENTE
  1. 4 bucati oua
  2. 1 bucata fiola esenta vanilie
  3. 150 g zahăr
  4. 125 g unt
  5. 120 g faina
  6. 500 ml lapte
  7. 1 ceasca zahar pudra
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învaţă să prepari o prăjitură magică, uşoară şi rapidă, cu lapte sănătos. Se numește așa pentru că nu trebuie decât să amesteci 7 ingrediente, iar in scurt timp ai o prăjitură 'adevărată'. În cuptor, acest aluat special formează trei straturi cu texturi și aspecte diferite, astfel că nu mai trebuie să prepari separat blatul, umplutura sau crusta de deasupra. 




Încălzeşte cuptorul la 160 de grade şi unge o tavă pentru prăjituri cu puţin ulei.


Separă albuşurile de gălbenuşuri şi vate albuşurile până devin o spumă tare.


Amestecă gălbenuşurile cu zahărul, untul şi esenţa de vanilie, apoi adaugă făina în ploaie şi amestecă bine.


Adaugă laptele încet şi amestecă mereu, până ce obţii un aluat omogen. Adaugă cu grijă albuşurile, astfel încât să nu strici structura aerisită obţinută după baterea lor spumă.


Toarnă aluatul în vasul uns şi dă la cuptor pentru 40-50 minute, sau până ce crusta de deasupra este aurie.


Pudrează prăjitura magică cu zahăr pudră vanilat şi serveşte rece, cu lapte sau cafea.




Ultimele retete