Retete culinare

Prăjitura Marilyn Monroe

Prăjitura Marilyn Monroe
INGREDIENTE
 1. 4 oua
 2. 200 g zahar
 3. 200 g faina
 4. 50 g nuci
 5. 1 cana lapte
 6. 1/2 plic praf de copt
 7. 250 g zahar
 8. 200 g unt
 9. 500 ml lapte
 10. 3 linguri amidon
 11. 2 bucati fiole vanilie
 12. 350 ml frisca lichida
 13. 100 g straciatella
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Frumoasa Marilyn Monroe era cunoscută pentru două lucruri: aluniţa sexy care l-a vrăjit până şi pe cel mai puternic om din lume şi formele apetisante care o făceau un icon al vremurilor în care a trăit. Acele forme se datorau unei diete presărate cu dulciuri delicioase, cum ar fi această prăjitură.
Mod de preparare:


Blatul cu nucă


Într-un castron se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă praful de copt, făina, laptele, nucile măcinate, zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul câteva minute.


Se toarnă aluatul de nucă într-o formă unsă de tort (cu inel care se desface) şi se dă la cuptor la foc mediu circa 25 minute, sau până se scoate scobitoarea uscată. Se lasă aluatul pentru prăjitura Marilyn Monroe în formă, la răcit.


Crema de caramel şi vanilie


Se amestecă amidonul cu 100 ml lapte şi se amestecă. Separat, zahărul se pune la caramelizat pe foc şi când s-a topit, se adaugă untul şi se amestecă repede.


Se adaugă restul de lapte şi se amestecă încet adăugând laptele cu amidon până se îngroaşă ca o cremă de caramel.


Frişca cu straciatella


Se bate frişca lichidă cu mixerul şi se adaugă fulgii de ciocolată încă de la început, pentru un amestec cât mai omogen.


Se toarnă crema de caramel şi vanilie peste blat, apoi se pune frişca deasupra după ce s-a mai răcit. Se ornează cu fulgi de ciocolată sau şi mai multă straciatella.
Ultimele retete