Retete culinare

Prăjiturele japoneze cu fasole

Prăjiturele japoneze cu fasole
INGREDIENTE
  1. 1 1/2 ceasca faina de orez
  2. 1 ceasca zahar
  3. 1 1/2 ceasca apa
  4. 1 praf sare
  5. 1/2 lingurita otet de orez
  6. 1/2 lingurita colorant alimentar rosu
  7. 1/2 conserva fasole rosie
  8. 100 g zahar fin
  9. 4 linguri amidon
  10. 2 linguri zahar pudra
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Învață să prepari chiar tu daifuku mochi, niște prăjiturele cu pastă de fasole roșie din Japonia care sunt surprinzătoare și delicioase.
Mod de preparare:


Amestecă făina de orez cu zahărul, sarea, apa și oțetul de orez într-un castron ceramic. Bate bine cu telul amestecul și adaugă colorantul alimentar până obții o pastă roz. Dă la microunde circa 9 minute pe putere maximă, sau până ce amestecul nu mai are bobițe prin el și toate ingredientele sunt perfect topite.


Între timp, prepară pasta de fasole (anko). Amestecă fasolea din conservă spălată bine de zeama lipicioasă cu zahăr și un praf de sare, până obții o pastă roșie dulce. Porționează pasta în 12 biluțe.


Amestecă amidonul cu zahărul, presară jumătate pe un tocător sau suprafață de lucru din bucătărie și pune conținutul castronului din microunde peste pudră. Folosind o lingură de lemn sau un cuțit, împinge pasta roz în formă de dreptunghi și taie 12 dreptunghiuri mai mici din ea.


Turtește cu palma pasta roz încă fierbinte și pune biluța de pastă de fasole dulce în mijloc. Strânge pasta roz ca un săculeț în jurul pastei de fasole dulce și strânge cu degetele astfel încât să închizi bine pachețelul. Poți rostogoli pachețelele astfel formate în palmă, după ce ai pudrat cu praful de amidon și zahăr. Se consumă la temperatura camerei, preferabil în aceeași zi.
Ultimele retete