Retete culinare

Raţă la tavă cu sote de legume

Raţă la tavă cu sote de legume

Timp de preparare: 40 min Timp de gatire: 60 min Gata in: 1 ore, 40

INGREDIENTE
  1. 400 g morcovi
  2. fasole verde păstăi
  3. zeama de la o lămâie
  4. 1 lingurita oţet aromatic
  5. 1 lingurita zahăr brun
  6. 50 ml vin roşu
  7. cimbru uscat
  8. 3-4 ardei capia
  9. 2 fire usturoi
  10. 1 legatura ceapă
  11. 4 cepe
  12. piper
  13. sare
  14. 50 ml ulei
  15. 4 pulpe de raţă
  16. 50 g unt
  17. 1 legatura pătrunjel
MOD DE PREPARARE

Mod De Preparare


Se curăţă pulpele de pieliţe, se spală şi se lasă de seara până dimineaţa la macerat cu sare, piper, cimbru, zahăr, ulei şi vin roşu şi o picătură de oţet aromatic. După ce au stat la macerat, se pun în tavă, se stropesc cu 2-3 linguriţe de apă fiartă, se adaugă usturoiul şi ceapa tocate mărunt, ardeii tăiaţi cubuleţe, se acoperă cu un capac şi se lasă la cuptor la temperatură medie. Coacerea trebuie să fie lentă, ca să se pătrundă bine. În acest timp, se curăţă păstăile, se rup pe jumătate, morcovii se curăţă, se taie cu un cuţit special şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită, se scurg şi se călesc în unt, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper. Se servesc cu pulpiţele de raţă şi se ornează cu pătrunjel verde.




Ultimele retete