Retete culinare

Reteta Afumatura la untura

Afumatura la untura sau cum ii zicea bunica, la garnita, un fel de putinei din tabla, cred, ca nu-mi amintesc prea bine decat forma lui, era copil cand se punea asa afumatura, azi o punem in borcane, este un deliciul pentru iubitorii celei mai bune legume ''porcul'' mai ales cand n-ai timp sa pregatesti ceva de mancare, scoti repede un borcan, topesti untura, scoti afumatura, trantesti o mamaliga si niste muraturi si gata masa....

Reteta Afumatura la untura
INGREDIENTE
  1. Cantitati la libera alegere
  2. coaste afumate
  3. carnea si carnati....toate acestea sunt pregatite la Ignat cand se taie porcul...si afumate in gospodaria proprie ( adica la mama acasa)
  4. carne afumata - pulpa de porc
  5. muschi
  6. muschiulet
  7. ceafa
  8. carnati de casa afumati
  9. untura
MOD DE PREPARARE

Taiem ingredientele in bucatele potrivite, care sa incapa in borcan de 800 de g. Intr-o tava cu gratar, asezam bucatele de afumatura, turnam apa in tava si bagam tava la cuptor, cca 40-45 min, cu focul moderat. Dupa ce s-au rumenit bine si pe o parte si pe alta, le scoatem din tava si le asezam in borcan de 800 g.Separat, intr-un tuci, topim untura, cand a devenit lichida, o turnam peste afumatura din borcane si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, inchidem cu capac si depozitam la rece. Atentie, untura fiind fierbinte, bagati sub borcan o lama de cutit sa nu se sparga borcanul.


Ultimele retete