Retete culinare

Reteta Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa si usor de preparat. Te invit sa descoperi amandina insiropata cu cafea.

Reteta Amandina insiropata cu cafea
INGREDIENTE
  1. Pentru blat:
  2. 7 oua
  3. 5 linguri apa
  4. 12 linguri faina
  5. 12 linguri zahar
  6. 2 linguri cacao
  7. 1 lingurita sare
  8. Pentru crema:
  9. 1 cana zahar
  10. 3 oua
  11. 7 linguri cacao
  12. 200 gr unt
  13. 7 linguri zahar
  14. Pentru sirop:
  15. 200 ml cafea fiarta
  16. Pentru glazura:
  17. 5 patratele de ciocolata menaj
  18. 5 linguri cafea fierbinte
  19. 2 linguri zahar
  20.  
MOD DE PREPARARE

Amandina se prepara astfel: pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia in tava si se coace 15 minute. Separat, pentru crema, se freaca zaharul cu ouale si cacaua. Se fierbe amestecul pe baie de aburi, pana se incorporeaza. Se amesteca untul cu 7 linguri de zahar si se omogenizeaza crema racita. Se insiropeaza blatul cu ceasca de cafea, se taie in doua si se umple cu crema. Se toarna glazura pregatita in prealabil, din ciocolata topita, amestecata cu cafeaua fierbinte.


Amandina insiropata cu cafea se pastreaza la rece cateva ore dupa care se serveste.


Ultimele retete