Retete culinare

Reteta Ardei iuti umpluti

O mancare migaloasa, ardeii iuti umpluti sunt insa un rasfat pentru iubitorii de "picanterii"

Reteta Ardei iuti umpluti
INGREDIENTE
  1. Ingrediente:
  2. 10-12 ardei iuti( mari)
  3. 1/2 cescuta ulei de masline
  4. umplutura:
  5. 300g carne tocata (preferabil de vaca sau vitel)
  6. 1 ceapa mica
  7. 4 catei de usturoi
  8. 2 linguri pesment
  9. 1/2 lingurita nuscsoara
  10. 1/4 lingurita scortisoara
  11. 1/2 lingurita piper negru
  12. 2 lingurite de zahar( am pus brun)
  13. 1 ou
  14. patrunjel
  15. pentru sos:
  16. 1/2 cescuta(capuccino) de apa
  17. 1/2 cescuta ulei de masline
  18. 2 linguri suc de lamaie
  19. 6 catei de usturoi
  20. cimbru
  21. sare
  22. piper
MOD DE PREPARARE

Ingredientele umpluturii date prin masina de tocat carne (cele ce necesita asta) se amesteca , iar pasta rezultata se lasa in frigider pentru o jumatate de ora.




Intre timp, se spala ardeii,se sterg,se pune uleiul incins si la foc rapid se prajesc . Se scot si se curata cu grija coaja( se pot rupe).

Se taie longitudinal si li se scot samburii. Se umplu cu pasta de carne ,mai multa sau mai putina, dupa cum vreti sa arate( eu am umplut decat 10 si i-am umflat bine,umpland 12 , vor fi mai "slabuti" pastrand forma de ardei). Se aseaza ardeii umpluti in tigaia,unul langa altul, se prepara sosul si se toarna peste ei,aproape ii acopera. Se fiert neacoperiti 15 minute si apoi altele 20 acoperind tigaia cu un capac. Se iau de pe foc si se lasa sa se odihneasca acoperiti inca o jumatate de ora.


Ardeii iuti umpluti se servesc cu placere si cu o cana de apa rece langa ...pentru orice eventualitate.




Reteta de ardei iuti umpluti a fost propusa pe forumul de Boscodina.


Ultimele retete