Retete culinare

Reteta Ardei umpluti - de post

Reteta de post usoara.

Reteta Ardei umpluti -  de post
INGREDIENTE
  1. 500 gr orez
  2. 100 gr malai
  3. 1 kg praz
  4. 4 cepe
  5. 200 ml ulei
  6. 800 ml suc de patlagele galbene
  7. 2 linguri bulion de gogosari
  8. 200 gr soia granule
  9. 3 kg ardei galbeni
  10. 1 lingura sare
  11. 1 lingura oregano
  12. 1 kg ciuperci gata curatate
MOD DE PREPARARE

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs.

Se curata prazul, se toaca si se pune la prajit cu ulei, se curata ceapa, se toaca si se pune peste praz la prajit; cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul si se toarna prajeala intr-un vas.

Se clateste orezul, se pune cu putina apa la fiert si, cand orezul absoarbe apa, se toarna peste praz si ceapa, se adauga oregano, ciupercile date prin masina de tocat, malaiul, soia, sucul de patlagele, bulionul de gogosari, sare si se omogenizeaza compozitia, apoi se umplu ardeii, se pun la loc cotoarele. Se pun intr-o oala, se adauga apa, se pune capac si se fierb la foc mic, la cuptor.

Sa aveti pofta, dragilor!


Ultimele retete