Retete culinare

Reteta Azuki cu legume si bacon

Bogat in carbohidrati, cu 20mg de proteine pe 100g si 17 mg fibre, azuki este cunoscut ca remediu impotriva oboselii, sporind vioiciunea corpului prin convertirea carbohidratilor in energie. O suta de grame de azuki contine 75mg de calciu si mai este bogat si in potasiu care scade presiunea sangelui, fosfor,vitamina A.

Reteta Azuki cu legume si bacon
INGREDIENTE
  1. 200 gr de fasole azuki verde( exista si varianta rosie)
  2. 200 gr de pancetta sau bacon
  3. 1 ceapa potrivita
  4. 1 morcov
  5. 1 patrunjel
  6. 1 cartof
  7. Sare
  8. piper
  9. 800 ml de supa de legume(sau carne dupa placerea fiecaruia)
  10. Frunze de patrunjel sau telina
MOD DE PREPARARE

Se taie ceapa marunt si se pune intr-o tigaie in putin ulei de masline la calit. Se adauga baconul sau pancetta cubulete si se lasa la prajit vreo 2 minute. Apoi se completeaza cu legumele taiate marunt si se mai lasa 2-3 minute.
Fasolea se spala in 2-3 ape si apoi se adauga peste legume se adauga putina supa, piper si se lasa la fiert, adaugandu-se din cand in cand supa. Cartoful se taie cubulete si se adauga cand incepe sa fiarba totul.
Va sugerez sa adaugati sarea la sfarsit pentru a evita indurirea cojii de fasole.
Nu am inmuiat fasolea inainte, avand boabele micute asa ca lintea se coace destul de repede
La sfarsit se adauga frunze de patrunjel sau de telina.


Azuki cu legume si bacon se poate transforma intr-o supica crescand cantitatea de supa dupa placerea fiecaruia.




Reteta de azuki cu legume si bacon a fost propusa pe forumul de Baby_angel.


Ultimele retete