Retete culinare

Reteta Baclava cu alune si smochine

Baclavaua cu alune si smochine cu foi de placinta este un desert turcesc foarte dulce si insiropat, pe cat de gustos pe atat de usor de facut.

Reteta Baclava cu alune si smochine
INGREDIENTE
  1. 100 gr nuci
  2. 150 gr alune
  3. 5 gr scortisoara
  4. 1 pachet foi de placinta
  5. 200 gr unt
  6. 200 gr smochine
  7. 250 gr zahar
  8. sucul de la 1 lamaie
MOD DE PREPARARE

Se amesteca nucile, alunele si smochinele cu 50 gr zahar, scortisoara si 60 ml apa. Se taie foile de placinta in doua si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga jumatate din umplutura, apoi se acopera cu 6 foi unse. Se intinde cu restul de umplutura si se acopera din nou cu 6 foi unse cu unt. Se taie in rulouri sau patrate si se toarna unt topit printre taieturi. Se introduce prajitura in cuptor si se lasa la copt. Se toarna peste baclava, dupa ce s-a racit, un sirop format din 200 gr zahar cu 200 ml apa si sucul de la o lamaie.


Baclavaua cu alune si smochine se serveste dupa ce s-a racit.
Alre retete de dulciuri:


Ultimele retete