Retete culinare

Reteta Bors cu perisoare

Borsul de perisoare este o mancare satioasa si gustoasa, preferata de toti mici si mari.

Reteta Bors cu perisoare
INGREDIENTE
  1. un os de vită
  2. 2 litri de apă
  3. 1 litru de borş din tărîţe de grâu
  4. o ceapă
  5. 1 morcov
  6. 1 pătrunjel
  7. 1/2 ţelină
  8. 1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata)
  9. 2 linguri de orez
  10. 1 ou + 1 glabenus
  11. sare
  12. piper
  13. 2 roşii
  14. pătrunjel verde
  15. smântână
MOD DE PREPARARE

Alegeti un os de rasol cu maduva si puneti-l la fiert in 2 litri de apa. Periodic indepartati spuma.




Curatati legumele, spalati-le foarte bine, tocati-le, si dupa o ora de fierbere a osului adaugati legumele tocate. Dati carnea macra prin masina de tocat, adaugati orezul fiert pe jumatate, ceapa tocata sau rasa, oul, sare si patrunjel verde. Omogenizati bine compozitia si faceti perisoare mici, pe care le fierbeti in supa din care osul a fost scos.




Acriti cu borsul fiert separat, dregeti cu smântâna, in care ati pus un galbenus crud, puneti verdeturi si acoperiti vasul.


Puteti servi cu verdeata proaspata, pusa deasupra si-sau ardei iute.


Ultimele retete