Retete culinare

Reteta Bors de cartofi

Borsul de cartofi este o mancare clasica romaneasca, plina de savoare si usor de facut.

Reteta Bors de cartofi
INGREDIENTE
  1. Pentru 6 portii:
  2. 1 kg cartofi
  3. 2 cepe medii
  4. 1 morcov mare
  5. 1 patrunjel radacina
  6. 1 gogosar
  7. o jumatate de telina
  8. 50 ml pasta de tomate
  9. 50 ml ulei
  10. 500 ml bors
  11. o jumatate de legatura de patrunjel verde
  12. sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE

Toate legumele se spala, se curata si se taie marunt, cu exceptia cartofilor, care se taie cuburi mai mari (aproximativ 10-12 mm).
Este bine ca borsul sa il fierbeti separat, pana da un clocot.
Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Toate legumele taiate marunt, mai putin cartofii, se fierb in apa cu sare, intr-o oala sau cratita mai mare. Dupa 15-20 de minute de fierbere, se adauga cartofii, continuand fierberea. Cand cartofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, uleiul si borsul si putin piper. Se fierb impreuna aproximativ 5 minute, dupa care se presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Borsul de cartofi se serveste fierbinte in castron sau supiera, cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pentru cei care nu postesc, se poate servi cu o lingura de smantana.


Ultimele retete