Retete culinare

Reteta Bors de peste

Aceasta reteta cu peste este foarte gustoasa. Pentru prepararea retetei de bors aveti nevoie de peste, ceapa, rosii, morcovi, ardei, orez si verdeata.

Reteta Bors de peste
INGREDIENTE
  1. 1 kg peste
  2. 2 cepe
  3. 5 rosii
  4. 1 ardei gras
  5. 1 ceasca orez
  6. 1 legatura leustean
  7. 2 linguri ulei
  8. delikat
  9. bors
MOD DE PREPARARE

Pentru masa de pranz va recomadam aceasta reteta simpla si gustoasa de bors de peste.




Se curata pestele, apoi se taie bucati si se lasa in apa rece. Se taie marunt ceapa, apoi ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se pune totul la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat se adauga orezul, se amesteca bine si se acopera cu 2 l de apa. Se preasara delikat gupa gust. Dupa ce a fiert orezul, se adauga bucatile de peste si se mai lasa pe foc inca 10 minute. Se adauga apoi rosiile decojite si taiate cubulete si se mai tine pe foc 10 minute. La final se acreste totul cu bors si se presara cu leustean verde tocat.


Borsul se serveste cald.


Ultimele retete