Retete culinare

Reteta Bors de varza cu rata gotica

Bors de varza facea doar mama, eram multi la masa si, ca sa ne sature pe toti, facea un ceaun mare cu bors de varza, reteta este absolut delicioasa.

Reteta Bors de varza cu rata gotica
INGREDIENTE
  1. 1 ratoi mare si frumos
  2. 1 varza
  3. 6 cepe
  4. 4 gogosari
  5. 4 morcovi
  6. 1 kg rosii
  7. 500 ml suc de rosii
  8. 2 linguri pasta de ardei
  9. 300 ml bors
  10. sare dupa gust
  11. 1 legatura de leustean
MOD DE PREPARARE

Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga toate legumele tocate, mai putin leusteanul si se fierb la foc mic, cu putina sare, pana se patrund si se intrepatrund gusturile, se adauga sucul de rosii, pasta de ardei si se mai trag cateva clocote, se mai adauga bors si sare dupa gust si se mai trag doua trei clocote, dupa care se opreste focul si se presara leustean tocat.

Se serveste cu mamaliguta si smantana.

Sa aveti pofta, dragilor!


Ultimele retete