Retete culinare

Reteta Bors polonez de sfecla rosie

Borsul de sfecla rosie este o reteta simbol pentru Polonia si poate fi gatit in doua feluri: cu legume sau pe baza de carne de vita.

Reteta Bors polonez de sfecla rosie
INGREDIENTE
  1. 4 sfecle rosii mari
  2. 500ml bors de legume
  3. 1 os cu carne
  4. 2 pastarnac
  5. 2 frunze de dafin
  6. 2 cepe tocate
  7. 200g ciuperci tocate
  8. 2 mere tocate
  9. 1 praz
  10. o legatura patrunjel proaspat
  11. sucul de la 1 lamaie
  12. 2 lingurite otet de cidru (mere)
  13. 2 linguri chimen
  14. 2 linguri marar
  15. 2 linguri cimbru
  16. 4 catei de usturoi
  17. sare si piper
MOD DE PREPARARE

1. Sfecla rosie se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pune intr-o oala mare alaturi de os, bors si frunzele de dafin si se lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.




2. Intre timp se toaca si restul radacinoaselor, se adauga si ele in supa, la fel ca si restul ingredientelor. Se mai adauga bors daca e necesar, ca sa acopere toate legumele, si se lasa sa fiarba la foc mic pentru inca 30 de minute.




3. Se scoate osul din supa si se toaca marunt carnea de pe el, dupa care se adauga din nou la supa (carnea).




4. daca doresti un bors cremos poti sa folosesti blenderul vertical pana obtii consistenta dorita, unora le place insa sa simta bucati de carne si legume. Gusta borsul si condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Poti sa mai adaugi si otet.




Lasa borsul sa se odihneasca peste noapte, aromele se vor imbina in ceva delicios!


Borsul polonez de sfecla rosie se serveste cu o lingura de smantana deasupra.


Ultimele retete