Retete culinare

Reteta Briose bicolore

Reteta de biose bicolore sau muffins este deosebit de simpla.Pentru realizarea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, faina, zahar, ciocolata si alte cateva ingrediente.

Reteta Briose bicolore
INGREDIENTE
  1. 2 oua
  2. 100 g faina
  3. 100 g zahar
  4. 50 ml ulei
  5. 50 g iaurt
  6. 50 g ciocolata alba
  7. 50 g ciocolata lapte
  8. 2 linguri cacao
  9. 1 plic praf copt
  10. 1 plic zahar vanilat
  11. coaja de portocala.
MOD DE PREPARARE

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul si coaja de portocala, apoi se incorporeaza totul peste albusuri. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se imparte in 2. 1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao. Formele pentru briose se ung cu ulei. In doua pungulite se pun ambele compozitii : una alba si una cu cacao. Se pun simultan in fiecare forma de briosa. Se pun intr-o tava si se coc cam 10 min. Se topesc cele 2 feluri de ciocolata si cu ele sprituim deasupra brioselor, dupa ce s-au copt si s-au racit. Ciocolata cu lapte pe partea alba a briosei, iar ciocolata alba pe partea cu cacao.


Se servesc cu o ceasca de cafea ori ceai.


Ultimele retete