Retete culinare

Reteta Briose cu caise si crema azurie de branza

Briosele cu caise si crema azurie de branza sunt delicate, delicioase si foarte usor de preparat. Cam tot ce iti doresti de la un desert.

Reteta Briose cu caise si crema azurie de branza
INGREDIENTE
  1. 250g faina
  2. 2 lingurite praf de copt
  3. 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  4. sare
  5. 1 ou
  6. 80ml ulei
  7. 200ml lapte batut
  8. 200g crema de branza de vaci
  9. 130g zahar
  10. 100g pulpa de caise taiata cubulete
  11. 1 lingura zahar pudra
  12. 3 linguri suc de lamaie
  13. colorant alimentar albastru
MOD DE PREPARARE

Se incinge cuptorul la 180°C. Amestecam faina cu praf de copt, bicarbonat si 1 praf de sare. Separat amestecam oul cu ulei, lapte batut, 50g branza de vaci si zahar ; inglobam apoi amestecul de faina.

Jumatate din cantitatea de aluat o asezam in forme de briose. Repartizam pe deasupra bucatelele de caise si acoperim cu restul de aluat. Se coc briosele la cuptor cca 15 min. Apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema, amestecam 150g crema de branza de vaci cu zahar pudra, suc de lamaie si un strop de colorant. Se orneaza briosele cu crema dupa plac.


Briosele cu caise si crema de branza se servesc ca atare.




Sursa acestei retete este: http://www.delicii.com/


Ultimele retete