Retete culinare

Reteta Brioşe cu caşcaval Sofia

Brioşele cu caşcaval Sofia sunt delicioase, usor de facut si se pot servi ca aperitive sau gustari.

Reteta Brioşe cu caşcaval Sofia
INGREDIENTE
  1. 4 ouă
  2. 2 linguri zahăr
  3. 1 vârf de sare
  4. 1 plic praf de copt
  5. 4 linguri smântână
  6. 4 linguri ulei
  7. 200g făină
  8. 400g caşcaval Sofia
MOD DE PREPARARE

- caşcavalul se dă prin răzătoare , şi se amestecă cu toate ingredientele enumerate mai sus.
- făina se amesteca cu praful de copt .
- se amesteca până se înglobează bine toate ingredientele.
- ungeţi cu un pic de unt o tavă cu forme de brioşă (puteţi pune şi hârtie de copt). Adăugaţi cam 2 linguri de compoziţie în fiecare formă (ideea e ca forma să fie plină până la jumătate).
- se încinge cuptorul la 200 grade, şi lăsăm 25-30 de minute. Verificaţi din când în când cu o scobitoare, sunt gata când scobitoarea iese curată.


Briosele cu cascaval Sofia se servesc calde sau reci, la mic dejun sau ca gustare.


Ultimele retete