Retete culinare

Reteta Briose cu cascaval Sofia si sunca

Aperitive absolut delicioase ce le poti servi si de Craciun! Briosele cu sunca si cascaval Sofia sunt hranitoare si foarte usor de preparat. Pot fi servite atat ca si gustari simple si rapide intre mese sau ca si aperitive.

Reteta Briose cu cascaval Sofia si sunca
INGREDIENTE
  1. 200g faina
  2. 200 ml lapte
  3. 2 oua
  4. 2 linguri de ulei
  5. 1 plic de praf de copt
  6. 100 g cascaval
  7. 100g sunca
  8. 1 legatura ceapa verde
  9. lingurita de patrunjel tocat
  10. lingurita de semnite de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE

Aperitive absolut delicioase ce le poti servi si de Craciun! Briosele cu sunca si cascaval Sofia sunt hranitoare si foarte usor de preparat.




Tot ce trebuie sa faci e sa bati ouale bine, impreuna cu laptele si uleiul. Adaugi mai apoi sunca taiata fasii, cascavalul taiat cuburi, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul.




Separat amesteci faina cu praful de copt si torni peste compozitia lichida, amestecand usor si cu grija sa nu se formeze cocoloase.




Asezi formele unse cu un strop de ulei pe tava rece tapetata cu hartie de copt si le umpli de 3 sferturi, ca sa ramana loc sa creasca frumos.




Presari abundent seminte de floarea soarelui peste briose si le pui la cuptor pentru 35 - 40 de minute.




Cand s-au rumenit bine le scoti, le lasi putin sa se racoreasca si sunt numai bune de servit invitatilor !




Pofta buna!


Briosele cu cascaval Sofia si sunca se servesc caldute.


Ultimele retete