Retete culinare

Reteta Briose cu jeleu de portocale

Briosele cu jeleu de portocale sunt niste deserturi grozave de care se vor bucura atat adulctii cat si copii. Pentru aceasta reteta de briose aveti nevoie de faina, zahar, suc de portocale, coaja de portocale

Reteta Briose cu jeleu de portocale
INGREDIENTE
  1. Pentru aluat:
  2. 3 oua
  3. 150 de grame de zahar
  4. 40 de grame de unt
  5. 300 de grame de faina
  6. 200 ml smantana grasa
  7. coaja rasa de la 2 portocale
  8. 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie
  9. 1 plic praf de copt
  10. Pentru jeleul de portocale:
  11. 1 plic budinca de vanilie
  12. 400 ml suc natural de portocale
  13. 3 linguri de zahar
MOD DE PREPARARE

Preparati jeleul de portocale in felul urmator: puneti sucul de portocale pe foc cu cele 3 linguri de zahar, separat amestecati budinca cu putin suc si adaugati la compozitia de pe foc. Lasati sa se ingroase putin dupa care lasati deoparte sa se raceasca. Ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt. Punem in fiecare hartie pentru briose o lingura de compozitie, putin jeleu si iar compozitie deasupra. Coacem apoi briosele pentru vreo 20-30 de minute. Am oprit din jeleu si am ornat fiecare briosa cu ajutorul unui sprit.


Se servesc cu o ceasca de lapte ori cafea.


Ultimele retete