Retete culinare

Reteta Briose fara oua, de post

Aceasta reteta de briose fara oua este potrivita pentru perioada postului. Acest aluat de prajituri de post il puteti folosi si la prepararea unui tort de ciocolata de post de exemplu.

Reteta Briose fara oua, de post
INGREDIENTE
  1. 150g de zahar
  2. 225g faina
  3. 25g cacao
  4. 2 lingurite praf de copt
  5. 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  6. 2 lingurite esenta de vanilie
  7. 2 linguri de otet
  8. 120ml ulei
  9. nuci
  10. alune tocate
  11. apa
MOD DE PREPARARE

 




Primele 5 ingrediente se amesteca intr-un castron, se adauga apa pana obtinem un aluat care curge/se rupe din lingura, deci mult mai gros decit cel de chec sau de pandispan.




Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine. In acest moment se adauga nucile sau alunele tocate.




Compozitia se toarna in formele de briose si se coc la 180 de grade pana trec testul cu scobitoarea.




Se pot servi cu ciocolata neagra topita.


Briosele fara oua de post se pot servi la micul dejun sau la orice gustare dulce.


Ultimele retete