Retete culinare

Reteta Briosele mele cu cascaval Sofia si ciuperci

Briosele cu cascaval Sofia si ciuperci sunt foarte usor de preparat si sunt niste aperitive cu cascaval delicioase. Sunt rapide si hranitoare, perfecte pentru cei mici.

Reteta Briosele mele cu cascaval Sofia si ciuperci
INGREDIENTE
  1. 200 g făină
  2. • 200 ml lapte
  3. • 2 ouă
  4. • 2 linguri ulei
  5. • 1 plic praf de copt
  6. • 100 g caşcaval
  7. • 100 g ciuperci (champignons) conservate
  8. • 1 legătură de ceapă verde
  9. • 1 lingură de frunze de mărar
MOD DE PREPARARE

• Baţi ouăle bine cu laptele şi uleiul, adaugi caşcavalul tăiat cubuleţe, ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat şi ciupercile tăiate felii. Laşi pe mai târziu felia de caşcaval tăiată special ca să-ţi faci pofta. O s-o savurezi cât coci brioşele.
• Peste făina amestecată cu praful de copt, torni compoziţia lichidă şi le omogenizezi.
• Aşezi pe o tavă rece tapetată cu hârtie de copt formele unse cu un strop de ulei şi le umpli până la un deget sub margine.
• Le dai la cuptor (preîncălzit) vreo 35 - 45 de minute, până când se rumenesc uşor deasupra.


Briosele cu cascaval se servesc la micul dejun.


Ultimele retete