Retete culinare

Reteta Buchetele cu ou de prepelita

Buchetele cu ou de prepelita este un aperitiv deosebit, ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva. Se prepara incredibil de usor si este foarte aspectuos, merita un loc pe masa de sarbatori.

Reteta Buchetele cu ou de prepelita
INGREDIENTE
  1. 2 pachete cascaval feliat
  2. 2 morcovi
  3. 1ardei rosu
  4. 1ardei galben
  5. 1ardei verde
  6. 1 lingurita telina frunze uscate
  7. 100g sunca presata afumata (eu am avut sunculita condimentata de casa de la Fox
  8. foarte buna!)
  9. 10 oute dragute de prepelita
  10. chives sau tulpini de patrunjel verde
  11. 1-2 linguri maioneza
MOD DE PREPARARE

Procedam in urmatorul fel:
Curățam și tăiem morcovul, ardeiul rosu, galben, verde, bastonașe cam de 5-6 cm, le călim în puțin ulei, sa rămână crocante. Condimentam cu țelina uscata, și sare.
Lasam sa se raceasca.
Ouale de prepelita le fierbem 7-8 minute, racim si le curatam cu grija sa nu se rupa, apoi le taiem in doua pe lungime.
Sunca o taiem bastonase de 5-6 cm.
Din cașcaval facem palniute, le legam cu fire de chives sau tulpini lungi de pătrunjel verde, apoi umplem cu legume, șunca, maioneza cat doua-trei boabe de mazăre, deasupra maionezei punem cate o jumătate de ou de prepelița fiert si decoram cu fire de chives.
Ce sa spun? este un aperitiv absolut impresionant ca și aspect dar și gustul...delicios!


Buchetele cu oua de prepelita se servesc la mese festive, sau cand avem invitati la masa, ca si aperitiv.


Ultimele retete