Retete culinare

Reteta Budinca de ciuperci cu paine

Budinca de ciuperci cu paine este o reteta simpla ce poate fi servita ca si aperitiv, la cina, sau la pranz. Budinca de ciuperci poate fi pusa si la pachet.

Reteta Budinca de ciuperci cu paine
INGREDIENTE
  1. 3 linguri cu ulei
  2. 8-10 ciuperci mai mari
  3. 4 catei de usturoi
  4. 7 oua mari sau 10 mai mici
  5. 250 ml smantana
  6. 500 ml lapte gras
  7. 150 gr cascaval
  8. sare
  9. piper
  10. 1 franzela veche de o zi
MOD DE PREPARARE

Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam ciupercile si usturoiul pisat si le lasam la foc mediu pana se inmoaie. Dam deoparte si condimentam cu sare si piper, dupa gust. Batem ouale cu telul, adaugam apoi smantana, laptele, cascavalul ras, sare si piper dupa gust. Taiem painea felii, apoi cubulete mai mari.




Adaugam cubuletele peste amestecul de lapte, punem apoi ciupercile si mai adaugam sare si piper daca mai este nevoie. Amestecam usor. Lasam amestecul sa stea circa 10 minute, ca painea sa traga lichidul. Ungem si tapetam un vas termorezistent. Adaugam compozitia si o introducem in cuptorul preincalzit in prealabil. Lasam budinca la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 1 ora). Servim budinca calda.




Este la fel de buna si gustoasa si rece.


Budinca de ciuperci cu paine se poate servi atat calda cat si rece.


Ultimele retete