Retete culinare

Reteta Butonasi cu caise si caju

Butonasi cu caise si caju sunt de fapt niste prajituri cu fructe si un sortiment de nuci. Caju poate fi inlocuit si cu nuci, fistic sau alune de padure. Aceasta reteta de prajituri este foarte rapida

Reteta Butonasi cu caise si caju
INGREDIENTE
  1. 226 g unt
  2. 150 g zahar
  3. 1 lingurita coaja de portocala
  4. 4 linguri de lapte condensat
  5. 2 pliculete de zahar vanilat
  6. 320 g faina
  7. 100 g caise
  8. 70 g caju
MOD DE PREPARARE

Untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat de amesteca cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza coaja de portocala.
Se adauga caisele taiate bucati (daca folositi caise proaspete alegeti-le pe cele mai tari) si caju prajit in prealabil si tocat bucati. Apoi se adauga o parte din faina alternand cu laptele condensat si apoi restul de faina.
Aluatul obtinut se imparte in doua, iar din fiecare parte de aluat se formeaza un sul pe care il invelim in hartie de copt.
Aluatul se da la frigider pentru o ora. Dupa aceea sulurile se taie felii care se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15 minute.


Biscuitii formati se racesc complet si se servesc.


Ultimele retete