Retete culinare

Reteta Caponata Siciliana

Caponata Siciliana este un pranz delicios si satios, o mancare de legume ce va incanta papilele gustative ale celor ce o vor gusta.

Reteta Caponata Siciliana
INGREDIENTE
  1. 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  2. 1 tulpina de telina
  3. 1 ardei
  4. 1 ceapa rosie
  5. 1 catel usturoi
  6. 3 rosii
  7. 150-200 ml pasta de rosii
  8. 100 gr masline negre/verzi
  9. 2-3 lingurite capere
  10. 1 lingurita otet de vin/balsamic
  11. 1 lingurita zahar brun
  12. sare
  13. piper
  14. ulei de masline
MOD DE PREPARARE

Oparim 2-3 minute rosiile intregi, in apa clocotita cu putina sare, le decojim apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte.
Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.
Calim dovleceii taiati cubulete (nici prea mari nici prea mici) in alt vas, in ulei de masline pana se rumenesc uniform si se inmoaie putin. Tot aici vom adauga telina si ardeii feliati. Cand sunt gata le punem peste sosul de rosii, adaugam zaharul, otetul si condimentam cu sare si pieper dupa gust. Amestecam usor si mai lasam maxim 10 minute la foc mic.

Pofta buna!


Serviti caponata cu busuioc proaspat, tocat si presarat deasupra.




Sursa acestei retete este: http://deliciousflavours.blogspot.ro/


Ultimele retete