Retete culinare

Reteta Cartofi boulangere

Cartofii la cuptor sunt intotdeauna bineveniti la orice masa si nici aceasta reteta de cartofi boulangere nu face exceptie.

Reteta Cartofi boulangere
INGREDIENTE
  1. Ingrediente:
  2. 10/11 cartofi potriviti aprox. 1
  3. 3 kg
  4. 4 cepe mijlocii
  5. 350 ml
  6. supa de pui
  7. (consomme)
  8. o capatana micuta de usturoi
  9. sau 4 catei mari
  10. o legatura de cimbru
  11. 4 foi de dafin
  12. piper
  13. sare
  14. un cub mare de unt
  15. 2 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE

Se taie ceapa rondele si se pune la sotat. In acest timp se taie cartofii rondele, se toaca si cimbrul...

Se unge o tava cu putin unt.

Se aseaza un strat de rondele de cartofi, se presara cimbru, sare, piper, usturoi si ceapa sotata.




Se repeta operatia pana la terminarea cartofilor. Stratul de deasupra se unge cu o pensula cu untul topit.




Se pun foile de dafin pe margini. La final se adauga supa de pui printr-o margine, foarte usor, ca sa nu se deranjeze deloc straturile de cartofi.




Atentie, supa trebuie sa ajunga pana la ultimul strat( cel de sus) dar sa nu-l depaseasca, nivelul supei ramane chiar sub ultimul strat de rondele.

Se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumenesc, la 180 de grade.


Cartofii boulangere se servesc drept garnitura la fripturi.




 




Reteta de cartofi boulangere a fost propusa pe forumul de geladumi.


Ultimele retete