Retete culinare

Reteta Cascaval de casa

Cascavalul de casa este varianta ideala a cascavalului pe care-l gasim in comert si pe care putem sa-l dam fara nicio problema copiilor.

Reteta Cascaval de casa
INGREDIENTE
  1. 500 grame branza proaspata de vaci
  2. 500 ml lapte
  3. 75 g branza de oi
  4. 100 g unt
  5. 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  6. sare.
MOD DE PREPARARE

Am pus branza in laptele fierband, apoi la scurs. Dupa ce s-a scurs bine-bine, am amestecat-o cu branza de oi, cu bicarbonatul si sare. Am amestecat bine sa nu ramana cocoloase. Am pus untul in ceaun la topit si apoi am adaugat amestecul de branzeturi. Amestecand mereu, se obtine o pasta omogena care se intinde. Am pus-o apoi intr-o caserola tapetata cu folie alimentara. Dupa ce s-a racit s-a taiat foarte bine.


Cascavalul de casa merge de minune la micul dejun, alaturi de un ou fiert, o salatra de rosii sau chiar in sandviciuri.




Reteta de cascaval de casa a fost propusa pe forumul de Andreea-Rodica, dupa un concept de Mireloasa.


Ultimele retete