Retete culinare

Reteta Chec aperitiv cu masline

Checul aperitiv cu masline este un aperitiv delicios, spornic si satios.

Reteta Chec aperitiv cu masline
INGREDIENTE
  1. 200g sunca
  2. 200g masline
  3. 150 g telemea sarata
  4. 1 gogosar murat
  5. 6 oua
  6. 1 pliculet praf de copt
  7. 6 linguri faina
  8. piper
MOD DE PREPARARE

Tai sunca cubulete mici, maslinele fara samburi se taie pe jumatate sau felii. Gogosarul il scurgi bine de zeama, il tai cubulete mici, iar branza o dai pe razatoarea mica. Bati albusurile spuma tare, adaugi galbenusurile pe rand si la final faina cernuta si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus. Dai sunca, maslinele si gogosarii prin faina si le amesteci usor in compozitie impreuna cu branza. Condimentezi cu sare si piper dupa gust.
Imbraci o tava de cozonac in hrtie de copt si torni compozitia. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru o ora, la foc potrivit. Il scoti din tava, desprinzi hartia si-l lasi sa se raceasca. Se taie felii si se serveste.


Se serveste dupa ce s-a racit putin.


Ultimele retete