Retete culinare

Reteta Chec brun

Chec brun este o reteta delicioasa de prajitura in a carei compozitie intra crema de ciocolata, faina, scortisoara, zahar brun, fructe uscate, coniac, unt, oua, praf de copt

Reteta Chec brun
INGREDIENTE
  1. 175 gr unt
  2. 175 gr zahar brun (de preferat pudra
  3. il puteti face la rasnita de cafea)
  4. 3 oua
  5. 200 gr faina alba
  6. 1 lingurita praf de copt
  7. 2 lingurite cu scortisoara
  8. 4 linguri de lapte
  9. 4 linguri crema de ciocolata nutella sau finetti
  10. O mana de fructe uscate sau nuci (merisor
  11. banana
  12. papaya
  13. stafide
  14. ghimbir)
  15. Esente
  16. Coniac
  17. Un praf de sare
  18. Coaja de portocale si lamaie
MOD DE PREPARARE

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se tapeteaza o forma detasabila de tort de vreo 23 cm. Se pune ¾ din aluat, se adauga crema de ciocolata si se trece cu furculita prin aluat pentru a distribui crema pe toata suprafata si se pune aluatul ramas. Netezim frumos deasupra si punem fructele uscate. Se da la cuptorul incins pentru 50-60 de minute la foc mic


Se serveste la o cana mare de ceai sau lapte rece.


Ultimele retete